сряда, април 23, 2008

Google Docs Offline

Може би сензационно нововъведение - документите в Google Docs вече могат да се редактират и без връзка с Интернет. Синхронизацията се извършва през инструмента Google Gears, първоначално разработена за офлайн достъпност на новини и блогове в Google Reader.

Употреба: насадената на село, захранена с пасторал и прясно овче мляко душа изведнъж изпитва голяма нужда да се облекчи писмено. На село, обаче, Интернет няма. Пука ти, на Google Docs Интернет вече не требе, отваряш си файлчето с откровенията и се облекчаваш. После, в офисния спек, синхронизираш написаното с онлайн версията.

Лоши новини: могат да се редактират само вече съществуващи текстови документи (т.е. ако душата ще се облекчава в таблична форма, или в нов документ - ще почака).

В този ред на мисли, furry goat повдига правдивия въпрос за какво ти е десктоп приложене, което няма почти никаква връзка с десктопа.

неделя, април 20, 2008

Хамбургер и личност

Хамбургерът си беше първа лястовичка на прехода. Обичам вкуса на (тогавашен) кетчуп, (тогавашен) хамбургски салам и краставица (същ отгавашна?).

Днес си направих.

Вкус на спомени:

събота, април 12, 2008

Петков и бълагркият език

Георги Ангелов посочи странните приоритети на онлайн активистите: петицията за защита на българския език (В ЗАЩИТА НА Т. 4, ЧЛ. 16 ОТ ЗАКОНА ЗА НАРОДНАТА ПРОСВЕТА: да се запази усвояването на книжовния български език като част от Държавните образователни изисквания) - 63 000 гласа. Петицията за оставка на министъра на вътрешните работи - 1000.

Да се надяваме, че след публикациите в днешния Капитал резултатът ще се промени.

Да се надяваме скоро да се появят аргументирани и подкрепени петиции за изричното упоменаване на математиката и физкултурата, наред с другите 20 неща, за които пустите му Държавни образователни изисквания се отнасят.

Да се надяваме също, че случайното съвпадение на скандала Т.4. ЧЛ. 16 от ЗНП и МВР е... случайно. Защото, аз да бях едно правителство, и срещу мен да зяпаха толкова, баш бих намерил някой забутан български и роден член, и бих го турил в устата на обществото.