петък, юли 21, 2006

Тост с отворен код

Един млад програмист се зачудил какъв ли е смисълът на живота. За да разбере, писал мейл на известен духовен гуру, който преживявал, и то добре, от смисъла на живота. Гуруто отговорил:

Reason Inc. с удоволствие ще сподели с Вас нашия патентован смисъл на живота, пригоден идеално за Вашия стил на живот. Единственото условие е да не споделяте с никого, да не мислите врху него и, в случай че не ви харесва, да се халосате с приложения БЕЗПЛАТЕН камък по глава, с цел забравяне.

Тези условия не се харесали на програмиста, затова се обърнал към един по-малко комерсиаен гуру-неоисихаст. Неоисихастът отговорил:

Супер че питаш за смисъла. Ей го де е. Обаче, за да го ползваш, трябва да си пуснеш брада, да дойдеш при нас и да разправяш колко е важно да водиш смислен живот за без пари до дупка.

Бъзикат се, заподозрял програмистът и продължил нататък. Писал на трети, индиански, гуру, който отговорил:

Доброволци и спонсори от бизнеса ми помагат в търсене на Смисъла. Засега имаме този-онзи отговор, и много хора са доволни. Ако имате по-добра идея, пишете един ред. Ако Ви хареса, казвайте, че аз съм Ви просветлил, и пращайте други при мен. Пожертвувания, разбира се, не връщаме.

Тогава програмистът си налял халба бира, и казал:
Пия за business-friendly open source лицензите.

Няма коментари: